Upozornění

Na tomhle blogu najdete některé články překopírované z mého dalšího, staršího blogu shirogane.blog.cz. Tahle stránka tudíž neporušuje autorská práva :)

sobota 7. prosince 2013

Anime - Mirai Nikki

 
Příběh:

Yukiteru Amano je čtrnáctiletý školák a sociopat. Má problém komunikovat se svým okolím a najít si přátele. Z důvodu nedostatku mezilidského kontaktu si začal vést deník a vymyslel si imaginárního přítele, pána času a prostoru, nazvaného Deus ex machina. Yukiho psychický stav je bohužel tak na h... nic, že se Deus rozhodne mu "pomoci". Dá Yukiho deníku zvláštní schopnost - předpovídat blízkou budoucnost.

Yuki se díky svému deníku stává jedním z nejlepších žáků ve třídě. O krok před ním je jeho pravý opak - krásná, chytrá a oblíbená Yuno Gasai. Yuki se dozvídá, že Yuno taky vlastní Deník budoucnosti. Je do něj bláznivě zamilovaná, pronásleduje ho na každém kroku a je rozhodnutá mu dát všechno a ochránit ho před vším zlem světa.

Oni dva ale nejsou jediní - Deník budoucnosti vlastní ještě dalších 10 vyvolených, kteří se zúčastní kruté Hry o přežití. Poslední přeživší se sám stane Bohem... Hra začíná...


Můj názor:

Psycho. Masakr. Krutý. Úžasný. Super! Děj je svižný, akční a má spád. Snový svět se prolíná se skutečným a námět je opravdu neskutečný.
Nikdy nevíte, co se stane za pár minut a už vůbec ne v dalším díle. Postavy se vyvíjejí, mění z minuty na minutu a většinou úplně opačným směrem, než byste původně čekali. Je úplně jedno, s kým uzavřete spojenectví a kdo je vaším nepřítelem, to všechno se nakonec může obrátit proti vám...

Jedinou vadou celého anime je samotný hlavní hrdina, Yukiteru. Je to ustrašený ufňukánek, který se pomalu v každém díle choulí do klubíčka a pláče, zatímco jiní za něj dělají špinavou práci. Mírnou změnu můžeme pozorovat až v posledních dílech anime, ale taky to není taková výhra, spíš naopak...

Naopak mám pocit, že srdcem celého anime je Yuno. Yuno je silně psychicky narušená, ale přesto neodolatelně roztomilá - ať už se chová jako neviňátko, neodbytná stalkerka nebo nelítostný zabiják. Je roztomilá i v bílých šatečkách nasáklých krví. Je naprosto nepředvídatelná a její nálady a stavy se pořád mění. Jediné, co se nikdy nezmění, je její neutuchající posedlost k Yukiterovi...
Ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, abych jednu postavu nesnášela, děsila se jí a zbožňovala jí zároveň. Pro mě je ona hlavní hrdinkou příběhu.

Další sympatická osoba je Akise Aru. Velmi inteligentní chlapec se skvělými dedukčními schopnostmi. Navíc je taky neuvěřitelně sladký. :3 V něčem mi hodně připomíná L, geniálního a sladkého detektiva ze série Death Note...

Pro úchyly:

Ani tentokrát jsem si tuhle část nedokázala odpustit. V anime se objeví hned několik oficiálních párů, včetně ústřední dvojice Yuki x Yuno, ale i tak zůstává další prostor pro párování postav stejného i opačného pohlaví.
Yuki a Aru spolu vypadají opravdu dobře, byli by opravdu krásný pár, ale jelikož už mám nahnáno, že mě dnes v noci navštíví Yuno se sladkým úsměvem na tváři a sekerou v ruce, tak se radši vyvaruju dalšímu shipování.

Když už jsme u toho, Aru a Kousaka spolu taky nevypadají špatně. Kousaka je sice malinko natvrdlejší, ale... protiklady se přitahují. Obzvlášť v tomhle anime.
Horkými adepty jsou Hinata a Mao. Jsou spolu neuvěřitelně roztomilé a Mao má pro Hinatu očividně slabost. :3 Je to asi poprvé, co páruju dvě holky, ale tady to prostě jinak nejde. :)


Co dodat závěrem. Jestli chcete být taky tak odrovnaní jako já, rozhodně se podívejte. Nebudete litovat. :)
Jen malá rada - bacha na imaginární kamarády...

Žádné komentáře:

Okomentovat