Upozornění

Na tomhle blogu najdete některé články překopírované z mého dalšího, staršího blogu shirogane.blog.cz. Tahle stránka tudíž neporušuje autorská práva :)

sobota 7. prosince 2013

Anime - Fullmetal Alchemist

Příběh:

Bratři Edward a Alfons Elricovi žijí společně se svou rodinou v městečku Rizembool. Jednoho dne je ale opustí otec a chlapci zůstanou sami jen se svou maminkou. Ta bohužel těžce onemocní a zemře. Bratři se pustí do studia umění alchymie. Jsou velmi bystří a vnímaví. Rozhodnou se však porušit jedno z hlavních pravidel alchymie - provést lidskou přeměnu a přivést jejich maminku zpátky. To se jim však nepodaří a oba zaplatí strašlivou cenu. Ed přijde o ruku a nohu a Alfons o celé tělo. Alfonsova duše je zapečetěna do obrovského brnění a Edovy chybějící končetiny nahradí mechanické protézy - automaily.

Chlapci se po setkání se státním alchymistou dají sami do služeb státu a Edward získává titul Ocelový alchymista. Hlavním účelem je hledání a nalezení Kamene mudrců, aby získali zpět to, co při přeměně ztratili. Postupně se chytají dalších a dalších vodítek, aby pak zjistili hrůzné tajemství Kamene. Nejsou ale jediní...


Můj názor:

Super. Na anime jsem se podívala na doporučení několika mých kamarádů a opravdu nelituju. Díky anime jsem pronikla už do tolika světů a tohle je pro mě naprosto něco nového a dá se říct přímo fascinujícího. Nejsou to vlastně ani tak kouzla, jako spíš vědecké postupy a logika, ale i tak... Děj je akční, rychle se odvíjí, ale... je to trošku zmatené. Všechno souvisí se vším a než si všechny ty souvislosti stihnete propojit, už jste zase někde jinde.

Pohybujeme se především ve vojenském prostředí, v armádě. Velmi často se tu objevují odkazy na nesmyslnost války, zabíjení a poukazuje se na hodnotu lidského života. Mě osobně to docela zasáhlo.

Líbí se mi propracovanost celé zápletky i propracovanost jednotlivých postav. Charaktery se v závislost na ději rozvíjí a podle toho taky jednají. Prostě to má spád.

Animace se mi taktéž líbí. V každém anime je maximálně jedna postava s asijskými rysy a minimálně jedna, u které si nejste jistí pohlavím a sexuální orientací, ale v tom je právě ono kouzlo. Modří už vědí.

Edward je naprosto kouzelný. Jak krásně se rozčiluje, když někdo poukazuje na jeho maličkatý vzrůst :) Je inteligentní, silný, cílevědomý a především milující. Navíc má dlouhé vlasy. Je prostě dokonalý.

Pro úchyly:

Trpím úchylkou na uniformy a kdo tuto zvláštní úchylku sdílí společně se mnou, si taky rozhodně přijde na své. Jelikož jsme v armádě, uniformovanými krasavci se to tu jen hemží.

Možnosti shipování tu jsou, a není jich málo. Nejvíc se nabízí párovat hlavního hrdinu Edwarda s ohnivým alchymistou Royem Mustangem (který je až podezřelý svou obsedantní potřebou Edwarda chránit) nebo Russellem, který velmi rád zneužívá falešné identity, vydávajíc se za Edwarda. Hughes je pro Edwarda též velmi dobrou alternativou.

Kapitolou samo o sobě je Elricest. Nedokážu si moc dobře představit nějaký intimní vztah mezi drobečkem Edwardem a Alfonsem v obrovským brnění, ale pokud by oba byli ve "standardní" velikosti, dokážu si to představit. Chlapci spolu mají opravdu velmi vyjímečný vztah.

Slečny jsou taky celkem použitelné a krásné, můžete je párovat jak mezi sebou, tak s chlapci.

Pokud máte rádi uniformy, nebo jste fanoušky žánru shounen, určitě si přijdete na své. Rozhodně doporučuju :)

Žádné komentáře:

Okomentovat