Upozornění

Na tomhle blogu najdete některé články překopírované z mého dalšího, staršího blogu shirogane.blog.cz. Tahle stránka tudíž neporušuje autorská práva :)

pátek 27. prosince 2013

Innocent Uke

Kreativní, sladký a stydlivý, nevinný uke sní o klidném životě s dokonalým partnerem - s někým, kdo ho bude chránit a bohatě ho zahrne romantickou láskou. Uměleckým a jemným a vystupováním a vzhledem se nevinný uke vyhýbá konfliktům a rozhodování, spočívajícím ve svěření svojí celkové důvěry a štěstí do rukou jejich partnera - vše, po čem touží je obklopit se svým jemným a huňatým světem, co si vytvořili.

Mezi další obvyklé rysy osobnosti nevinného ukeho patří: přemýšlivost, důvěřivost, nejistota, citlivost, romantika, loajalita.

Osobnost nevinného ukeho nejlépe (ale ne vždycky) koresponduje s těmito asociacemi:
Japonský element: Voda
Čínský horoskop: Ovce
Barva: Bílá
Dezert: Angel Food Cake
Theme Song: Smile Ichiban Ii Onna od An Cafe


Připomínky k překladu pište prosím do komentářů. Berte na vědomí, že jde o poněkud volný překlad. Překlad si můžete dát k sobě na blog, ale uveďte mě prosím jako zdroj. Děkuji :)

Dramatic Uke

Vášnivý, nedůvěřivý a se sklonem pro temné drama, dramatický uke zažívá svět na jiné úrovni než většina ostatních. Kreativní a hluboce citliví, jsou odborníky na lidské emoce a dokážou prohlédnout vaše skutečné motivy a slabosti. Nicméně, jsou ovládání někdy až moc svými vlastními myšlenkami a emocemi. Jak nemohou uniknout z temnoty své duše, jsou podvědomě přitahování sadistickým seme - tím jediným, kdo je donutí zapomenout...
Mezi jiné běžné rysy osobnosti dramatického ukeho patří: inteligence, podezřívavost, manipulativnost, smyslnost a tajemnost.

Osobnost dramatického ukeho nejlépe (ale ne vždycky) koresponduje s těmito asociacemi:

Japonský element: Oheň
Čínský horoskop: Had
Barva: Tmavě fialová
Ovoce: Broskve
Dezert: Čokoládový dort
Theme Song: Muma - The Nightmare od BUCK-TICK


Připomínky k překladu pište prosím do komentářů. Berte na vědomí, že jde o poněkud volný překlad. Překlad si můžete dát k sobě na blog, ale uveďte mě prosím jako zdroj. Děkuji :)

Clueless Uke

Bezstarostný a energický, ti s osobností bezradného ukeho se prostě chtějí bavit. A ačkoliv mívají sklony vypadat nepřítomně a bezradně, je to pravděpodobně proto, že jsou ztraceni ve vlastních myšlenkách, představujíc si další velký projekt - pokud neplánují nebo nepracují tvořivě a je jedno, jestli je jejich vášní hudba video hry nebo dělat něco vlastníma rukama, není tato osobnost šťastná. Také milují, když jsou baveni, což je možná důvod proč prostě tak přitahují oportunistického semeho - udržuje si jejich zájem svým lehce úchylným způsobem, bez omezování potřeby bezradného ukeho pocitu volnosti, že si může dělat, co se jim zlíbí. I když tahle osobnost může mít sklony být bezradný v mezilidských vztazích, baví se a pečují o své partnery pokud zjistí že jejich speciální seme je bude bavit a dávat na ně pozor.

Osobnost bezradného ukeho nejlépe (ale ne vždycky) koresponduje s těmito asociacemi:
Japonský element: Vítr
Čínský horoskop: Kůň
Ovoce: Starfruit
Theme Song: BondS ~kizuna~ od An Cafe

Original

Připomínky k překladu pište prosím do komentářů. Berte na vědomí, že jde o poněkud volný překlad. Překlad si můžete dát k sobě na blog, ale uveďte mě prosím jako zdroj. Děkuji :)

Flaming Uke

Společenský, sexy a intuitivní, jakmile jeho schopnosti dozrají, divoký uke je skutečný mistr v sociální interakci. Není divu, že se vždy zdá být středem pozornosti - ujišťují se o tom, obklopujíc se těmi, kteří jim věnují pozornost, kterou si zaslouží.
Divocí uke z toho můžou vyjít jako spíš egocentrické nádhery s jejich sebejistým a někdy až panovačným postojem, ale jen vám radí pro vaše dobro. A možná to je ten důvod, proč jsou tak vyhledávaní pro jejich umělecké představy - od lásky, módy, sexy rad jak upoutat pozornost toho speciálního semeho, na kterého jste měli spadeno, divoký uke vždycky rád pomůže. Jsou to úžasní přátelé, jen se ujistěte, abyste byli na jejich správné straně, tahle osobnost je obdařená schopností dělat dusno, může mít trochu sklony k soutěživosti, prospěchářství a žárlivosti, když na to přijde.
V milostných vztazích jim to nejlépe klape s chibi a romantickým seme. Divocí uke hledají partnera, který jim ukáže pozornost a ocení jejich docela divokou povahu, aniž by se cítili kompletně vlastnění a můžou se naštvat, pokud se v romantickém vztahu cítí být ovládáni, protože mají rádi pocit volnosti k vyjádření jejich kreativity.

Osobnost divokého ukeho nejlíp (ale ne vždycky) odpovídá těmto asociacím:
Japonský element: Oheň
Čínský horoskop: Tygr
Barva: Třešňově růžová
Dezert: Flambované třešně
Theme song: Vanilla od Gackta

Original


Připomínky k překladu pište prosím do komentářů. Překlad si můžete dát k sobě na blog, ale uveďte mě prosím jako zdroj. Děkuji :)

Badass Uke

Smyslný, vzpurný a intuitivní, frajer uke může být opravdu dílem kontrastů - vzezření neviňátka oblečeného do tmavého oblečení a stydlivý úsměv s očima, které svědčí o rozverné, temnější povaze. Je snadné a zároveň těžké navázat s nimi kontakt, jak jejich energie přitahuje lidi k nim, zatímco jejich ostrost a nedůvěra lidi odpuzuje... možná více než všechny ostatní osobnosti se frajeři uke schovávají hluboko ve fantasy světě jejich vlastní tvořivosti, pouštějící jen někoho, jestli vůbec někoho, dovnitř. Při hledání té jedné osoby schopné porozumět jejich potřeběněčeho víc, někoho, kdo je bude chránit a sdílet onen záhadný svět s nimi, můžou se frajeři uke zdát ztracení a bloudící, jejich osamělost odrážející vnitřní vztek - jak nemohou být spokojení dokud nebudou objevení a žádaní, smyslově i pocitově.

Osobnost ukeho frajera nejlépe (ale ne vždycky) koresponduje v těchto asociacích:
Japonský element: Nebe
Čínský horoskop: Pes
Barva: Černá
Ovoce: Ostružiny
Dezert: Hot Fudge pohár
Theme song: Kalavinka od BUCK-TICK



Připomínky k překladu pište prosím do komentářů. Berte na vědomí, že jde o poněkud volný překlad. Překlad si můžete dát k sobě na blog, ale uveďte mě prosím jako zdroj. Děkuji :)

čtvrtek 12. prosince 2013

Anime - Devil May Cry




Příběh:

Devil May Cry je společnost založená polovičním démonem Dantem, jehož náplní práce je lov démonů. Tenhle stylový zabiják má dluhy všude, kam se jen podívá a svou práci si přesto pečlivě vybírá. Je to poněkud podivínský samotář a chronický bordelář závislý na jahodových pohárech a pizze. Jeho samotářský život končí ve chvíli, kdy dostane na starost otravnou malou holčičku Patty, která mu jeho malý izolovaný svět pořádně obrátí naruby. Mezitím musí Dante navíc stíhat bojovat s démony a zachraňovat lidský svět.
 

sobota 7. prosince 2013

Avatary - Sasuke Uchiha

Pár nových avatarů s mým oblíbencem Sasukem z anime a mangy Naruto :)

Avatary a buttony - Seme

Menší grafický set pro každého semeho, nebo ukeho, který miluje svého semeho :)

Avatary a buttony - Uke

 Menší grafický set pro každého ukeho, nebo semeho, který miluje svého ukeho :)


Anime - Togainu no chi

 
Příběh:

Dosud neporažený šampion hry Bl@ster Akira je falešně obviněn z vraždy muže, se kterým v této hře bojoval. Jeho osudem je strávit zbytek života ve vězení. Jednoho dne ho však navštíví tajemná žena jménem Emma, která mu nabídne svobodu, pokud odejde do města Toshima, zúčastní se hry zvané Igra a vyhraje. Akira nechce zbytek života strávit ve vězení, tak s nabídkou souhlasí.

Toshima je město ovládané drogovým syndikátem Viscio v čele s tajemným Il Rem. Tato krutá hra je hrou na život a na smrt. Cílem je nasbírat potřebné známky od ostatních hráčů jakýmkoliv způsobem. Pokud získáte postupku, můžete se v souboji utkat se samotným dosud neporaženým Il Rem. Na každém rohu číhá smrtelné nebezpečí a není před ním kam utéct. Hráči posílení drogou Rein jsou největším nebezpečím...

Anime - Gravitation

 
Příběh:

Schuichi Shindo a Hiroshi Nakano tvoří začínající rockové duo Bad Luck a momentálně se snaží o to stvořit hit, který by je vyšvihl na špičku popularity. Schuichimu se ale psaní příliš nedaří a začíná propadat depresi. Jedné melancholické noci při procházce parkem narazí na tajemného muže, který mu natvrdo řekne, že nemá ani špetku talentu a měl by to vzdát. Schuichi je naštvaný a chce se s oním tajemným mužem opět setkat. To se mu shodou náhod podaří a Pan tajemný, známý spisovatel dívčích románů Yuki Eiri, v něm rozdmýchá pořádnou citovou smršť...

Schuichi brzy poznává, že soužití s Yukim nebude tak úplně idylické, jak by si představoval. Yukiho nálady a rozhodnutí se mění skoro z minuty na minutu a vypadá to, že před ním něco tají. Do cesty se mu postaví taky Yukiho domluvená snoubenka Ayaka. Schuichi se o Yukiho rozhodne bojovat, stůj co stůj. Yuki přece patří jemu!

Mezitím se Schuichi snaží prorazit se svou skupinou, novým členem a manažerem. Cesta za úspěchem ale není úplně jednoduchá, protože mají velmi silnou konkurenci nejen v podobě jejich oblíbené kapely Nittle Grasper, ale také kapely ASK v čele se zákeřným Aizawou...

Anime - Free!

Příběh:

Parta čtyř kluků s holčičími jmény vyhrává jednu plaveckou soutěž za druhou. Jeden z nich, Rin, se však rozhodne následovat svůj sen stát se olympijským plavcem a odstěhuje se do Austrálie. Haruka, Makoto a Nagisa se znovu sejdou na střední škole. Jednoho dne se však Haruka znovu setká s Rinem a ten ho vyzve k závodu. Haruka je drtivě poražen, ale to ho neodradí - spíš naopak - ho to ještě víc motivuje. Společně se svými kamarády a Rinovou mladší sestřičkou Kou se rozhodnou založit plavecký klub Iwatobi. Potřebují ale ještě jednoho člena...

Další chlapec s holčičím jménem Rei se rozhodne opustit atletický tým a přidat se k plavcům. Pod vedením Kou a jejich staronového trenéra Sasabeho se neustále zlepšují a mají na to se účastnit různých plaveckých soutěží. Musí však čelit konkurenčnímu týmu Samezuka, za který neplave nikdo jiný než jejich kamarád z dětství Rin.

Není důležité vyhrávat, ale cítit vodu. Cítit se - volný!
 

Anime - Sekai-ichi Hatsukoi

Příběh:

Ritsu Onodera nastupuje do nakladatelství Marukawa jako nový editor. Až později se dozví, že bude editovat shoujo mangu, což ho zpočátku dost šokuje a je rozhodnutý co nejdřív tohle místo opustit. Jeho nový šéf Masamune Takano je opravdu přísný a na své zaměstnance klade vysoké nároky. K Ritsuovi se chová ale poněkud divně... Něco tady prostě nesedí! Masamune je Ritsuovi v patách a jednoho dne ho dokonce políbí...
Ritsu se dozvídá, že Masamune je jeho bývalý, se kterým se před 10 lety za podivných okolností rozešel. Masamune je rozhodnutý pomoci mu vzpomenout si a přimět ho znovu se do něj zamilovat. Ritsu se ale brání...

Hatori Yoshiuki je dalším z editorů v nakladatelství. Je zamilovaný do svého autora Chiakiho Hoshina. Chiaki o tom nemá ani tušení a myslí si, že Hatori se o něj tak stará jen z čistého přátelství. Je tu však ještě někdo jiný - pomocník Chiakiho, Yuu Yanase, který se stává třetím vrcholem onoho milostného trojúhelníku. Hatori a Yuu tak spolu bojují o Chiakiho srdce...

Kisa Shouta je také editorem v tom samém nakladatelství. Jeho manga se vždy dobře prodávala právě v jednom knihkupectví. Kisa se rozhodl obchod navštívit a pořádně to tam obhlédnout. Kisa se setkává s jedním mladým prodavačem, kterého všichni zbožňují a on toho zneužívá ve prospěch obchodu. Kisa navštěvuje obchod pomalu každý den, aby toho prodavače mohl vidět. Tenhle mladý muž, jménem Kou Yukina, je taky vášnivým čtenářem mangy, kterou Kisa edituje. Jejich seznámení je něco jako osud. Kou miluje nejen Kisovu práci, ale i jeho samotného...
 

Anime - Shiki

Příběh:

Uprostřed hor a lesů, odříznutá od okolního světa, leží malá vesnice Sotoba. Obyvatelé vesnice žijí obyčejným a klidným vesnickým životem, do té doby, než se do honosného sídla Kanemasa na úpatí hor nastěhuje nová rodina. Vesničané z toho mají poněkud rozporuplné pocity, mladá dívka Megumi je ale na nové obyvatele velmi zvědavá. Je znuděná životem na vesnici a ztrápená z nešťastné lásky ke svému spolužákovi Natsunovi, který ji okázale ignoruje...

Jednoho dne však vesničané najdou Megumi bezvládnou ležet v lese. Krátce na to mladá dívka zemře. Spouští se řetězec záhadných úmrtí napříč celou vesnicí, pokaždé se stejným scénářem - chudokrevnost, apatie a záhadné stopy na kůži. Ani místní lékař Ozaki nedokáže přesně určit, co přesně stojí za těmito úmrtími a rozhodne se pátrat hlouběji. Není však jediný, kdo se o záhadná úmrtí zajímá. Pátrá i jeho nejlepší přítel, mladý mnich Seishin. Pozadu nezůstává ani Natsuno, který má stále ten divný pocit, že ani po smrti Megumi není sám...

Anime - Another


Příběh:

Koichi Sakakibara je obyčejný středoškolák, který se jednoho krásného dne přestěhuje z Tokia do menšího města, kde také nastupuje na novou školu. Už ze začátku mu na chování jeho spolužáků přijde něco hodně divného. Seznámí se s krásnou a křehkou dívkou Mei Misaki, ke které se však zbytek třídy chová, jako by neexistovala. Poté se tak začnou chovat i ke Koichimu...

Jeho třída je... prokletá. Každý rok se ve třídě objeví osoba navíc, ale... už dávno mrtvá. Tak se spustí kalamita - začnou masově umírat jak studenti, tak jejich blízcí. Studenti však přišli na něco, co můžou udělat, aby tomu předešli - prostě budou dělat, že daná osoba neexistuje. To ale ne vždy funguje a vlastně nikdo neví, kdo ta osoba navíc může být...

Anime - Shingeki no kyojin

Příběh:

Lidstvo dlouhou dobu bojovalo s obry o záchranu sebe sama. Část obyvatelstva byla vyhlazena, a ta přeživší se stáhla a vybudovala města za obrovskými a mohutnými hradbami. Sto let žilo lidstvo relativně v klidu, dokud se za zdmi neobjevil kolosální obr, kterému se povedlo hradby zničit. Lidstvo opět začalo bojovat o přežití...

Hlavní hrdina Eren Jäger, následovaný svou adoptivní sestrou Mikasou a kamarádem Arminem, se rozhodne pomstít za smrt svých blízkých a obry vyhladit. Ústřední trojice podstoupí tvrdý výcvik a sami se pak postaví obrům v boji na život a na smrt. Mnoho jejich nových přátel střet s obry nepřežije. Přesto však bojují dál a postupně odhalují děsivá tajemství obrů...

Anime - Mirai Nikki

 
Příběh:

Yukiteru Amano je čtrnáctiletý školák a sociopat. Má problém komunikovat se svým okolím a najít si přátele. Z důvodu nedostatku mezilidského kontaktu si začal vést deník a vymyslel si imaginárního přítele, pána času a prostoru, nazvaného Deus ex machina. Yukiho psychický stav je bohužel tak na h... nic, že se Deus rozhodne mu "pomoci". Dá Yukiho deníku zvláštní schopnost - předpovídat blízkou budoucnost.

Yuki se díky svému deníku stává jedním z nejlepších žáků ve třídě. O krok před ním je jeho pravý opak - krásná, chytrá a oblíbená Yuno Gasai. Yuki se dozvídá, že Yuno taky vlastní Deník budoucnosti. Je do něj bláznivě zamilovaná, pronásleduje ho na každém kroku a je rozhodnutá mu dát všechno a ochránit ho před vším zlem světa.

Oni dva ale nejsou jediní - Deník budoucnosti vlastní ještě dalších 10 vyvolených, kteří se zúčastní kruté Hry o přežití. Poslední přeživší se sám stane Bohem... Hra začíná...

Anime - Fullmetal Alchemist

Příběh:

Bratři Edward a Alfons Elricovi žijí společně se svou rodinou v městečku Rizembool. Jednoho dne je ale opustí otec a chlapci zůstanou sami jen se svou maminkou. Ta bohužel těžce onemocní a zemře. Bratři se pustí do studia umění alchymie. Jsou velmi bystří a vnímaví. Rozhodnou se však porušit jedno z hlavních pravidel alchymie - provést lidskou přeměnu a přivést jejich maminku zpátky. To se jim však nepodaří a oba zaplatí strašlivou cenu. Ed přijde o ruku a nohu a Alfons o celé tělo. Alfonsova duše je zapečetěna do obrovského brnění a Edovy chybějící končetiny nahradí mechanické protézy - automaily.

Chlapci se po setkání se státním alchymistou dají sami do služeb státu a Edward získává titul Ocelový alchymista. Hlavním účelem je hledání a nalezení Kamene mudrců, aby získali zpět to, co při přeměně ztratili. Postupně se chytají dalších a dalších vodítek, aby pak zjistili hrůzné tajemství Kamene. Nejsou ale jediní...

Anime - Bleach

 Příběh:

Ichigo Kurosaki je patnáctiletý středoškolák z japonského města Karakura. Tenhle poloviční sirotek žije se svými dvěma sestrami a otcem a vede vcelku běžný středoškolský život. Má kamarády, má nepřátele a občas se pořádně porve, když má pocit, že je to za správnou věc... jo a taky čas od času VÍDÁ MRTVÉ LIDI. Vlastně to má v rodině, tak to nepovažuje za nic moc zvláštního, ale...

To, co vidí Ichigo, jiní nevidí. Ichigo vidí i obrovská monstra útočící nejen na duchy, ale i na lidi a vidí také dívku s mečem celou oblečenou v černém, která se mu představí jako shinigami Rukia Kuchiki ze Společenstva duší. Pro oba je to tak trochu WTF, on jí vidí? On dokáže prolomit její kouzla? On vidí ty duchy? Co to do kelu je shinigami?! Není ale čas na otázky, protože Ichigova rodina byla napadena duchem Hollow a je třeba je ochránit... Jelikož Rukiina ani Ichigova síla na to nestačí, Rukia vypůjčí své shinigami síly Ichigovi, kterému se podaří svou rodinu ochránit...

Ichigo se ukáže jako velmi schopný shinigami a jeho duševní a fyzická síla neustále roste. Po každé větší nakládačce neváhá použít jakýchkoliv prostředků, jen aby zesílil a mohl tak ochránit slabší a své nejbližší. Ichigo se za záchranou svých přátel vydává do mnoha různých světů, kde potkává nové nepřátele nebo získává nové přátele. Jméno Ichigo Kurosaki se tak stává jedním z nejznámějších a nejobávanějších v celém duchovním světě...

Setkání s Uchihy (Náš svět)

V mojí předchozí povídce jsem se v Naruto světě setkala se Sasukem. V tomhle jakémsi volném pokračování jsem se setkala s brášky Uchihy v našem světě. Nebyla jsem si tak úplně jistá, jak je sem vtáhnu a jak si je přizpůsobím, ale na konec... jsem se s tím celkem dobře zvládla poprat. :)

Setkání se Sasukem (Naruto svět)

Nápad na tuhle povídku se zrodil ve chvíli, kdy byla vyhlášena jistá literární soutěž na téma "Povídka - Setkání s oblíbenou literární postavou". Soutěže jsem se neúčastnila, protože byla rozsahově dost omezená a já se jako autor nerada omezuju. Mám ráda svůj tvořivý prostor, abych mohla co nejlépe pracovat.Navíc si nejsem tak úplně jistá, zda lze postavu z mangy považovat za postavu literární, ale... Já mám k Sasukemu tak blízký vztah, že jsem nemohla jinak :)

Anime List

Seznam anime, která jsem viděla, mám je rozkoukané, nebo se na ně chystám podívat. Průběžně budu aktualizovat.


Pro zobrazení celého článku klikněte na "Další informace"

pátek 6. prosince 2013

100 faktů o mně

Tohle jsem našla u Shiori na blogu a připadalo mi to celkem zábavné a zajímavé. Možná se o mně dozvíte něco nového, co ještě nevíte :)


Pro zobrazení celého článku klikněte na "Další informace"